Banner

Breng je liever tijd door in de natuur dan in de praktijkruimte om met jouw thema’s aan de slag te gaan? Dan is wandeltherapie wellicht een goede keuze voor jou. Bij wandeltherapie vinden de sessies plaats in de mooie en rustige Kalmthoutse Heide.

Buiten wandelen prikkelt de zintuigen en maakt je levendiger en tegelijk ook meer ontspannen. Psychische veranderingen worden bevorderd door je fysiek in beweging te zetten. Door de bewegingen van je lichaam komt nl. ook je geest in beweging, waardoor je met een frisse blik naar situaties kan kijken en andere, nieuwe standpunten kan innemen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die zich aan wandeltherapie wagen, een positieve invloed van het ‘buiten zijn’ ervaren. Zo blijken ze na acht weken veel minder last te hebben van burn-out, concentratieproblemen en stressklachten dan mensen uit een passieve controlegroep. De gevolgen van lichamelijke beweging op depressieve klachten en burn-out wijzen eenduidig op een depressieverlagend effect.

Ook bij wandeltherapie beginnen we met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek dat doorgaat in mijn praktijkruimte (vanwege praktische & administratieve zaken) bekijken we welke moeilijkheden we gaan aanpakken en wat je met de therapie wil bereiken.  Na afloop van de wandeling bespreken we de vooruitgang en verdere ontwikkeling van de behandeling, om steeds een persoonlijke begeleiding te garanderen.